A+ R A-

Stiri din Ocna Mures

 

Copii, părinți și bunici, sunteți așteptați sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 11:00 dimineața, pentru a petrece un timp extraordinar împreună!
Vom avea jocuri, teatru de păpuși și multă voie bună!

Echipa îngerilor

Email

Este terifiant cât este de scurt drumul de la bucurie la lacrimi, de la flacăra pasiunii pâna la lumea umbrelor, de la viata la moarte. Vasile Botiu, unul dintre cei mai cunoscuti si mai apreciati oameni din fotbalul din Ocna Mures din ultimii 40 de ani s-a transferat la echipa îngerilor. Insa pe noi, cei ramasi aici jos în singura dimensiune pe care mintile noastre o pot cuprinde, ne-au înghiontit lacrimile pentru ca l-am iubit, l-am apreciat si i-am spus-o de mult prea putine ori fata de cât ar fi trebuit sa o facem în realitate. Ni se pare ca ne despartim de el pentru totdeauna, ca si într-un fel de moarte, dar de fapt el doar de acum înainte va trai cu adevarat în noi pentru ca, odata cu acest transfer, el se va muta în sufletele noastre de acolo de unde nu va mai iesi niciodată.

Acesta este privilegiul oamenilor ce au dat toata viata celor din jur lucrul cel mai de preţ si mai rar de pe lume : zâmbetul, gândirea pozitiva si dragostea de viata. A facut pachetele din elixirul acesta si le-a distribuit la toti cei ce l-au cunoscut, fara moderatiune, toata viata. Omul acesta a fost jucator, antrenor, arbitru, acompaniator pentru tineri ce se lansau în footbalul din Ocna Mures, responsabil de echipă si, mai ales, vector de transmisie al pasiunii si microbului pentru fotbal. Personajul jucat de el stârnea curiozitatea, pasiunea, interesul privitorului tocmai pentru ca reusea sa transmită pasiune si o învesmânta în mantia surâsului sincer. Multi din cei pe care el i-a adus la arbitraj îi vor purta o tandrete veșnica si o amintire plina de emotie tocmai pentru faptul ca, în domeniul fotbalului, a reusit sa transmită competente si pasiune asa cum multi profesori nu stiu sa o faca la materiile lor dupa scoli înalte si o viata de om.

Consiliul Judeţean Alba, Centru de Cultură "Augustin Bena" Alba Iulia, Primăria şi Consiliul local Ocna Mureş, în colaborare cu Casa de Cultură "Ion Sângerean" şi Asociaţia Culturală "Tradi "Tradiţii Uiorene" Ocna Mureş organizează cea de-a XXIX-a ediţie a festivalului naţional de folclor ""Mureş Pe Marginea Ta".

 

Nea' Gicu ar fi zâmbit astăzi dacă ar fi fost printre noi. Sau cine ştie, poate de acolo de unde este a privit cu drag începutul unui turneu ce îi este dedicat. Pentru că astăzi a început Trofeul "Gicu Domşa" - ediţia I, competiţia cluburilor. Ediţia a fost inaugurată prin desfăşurarea unor meciuri de fotbal între echipe formate din copiii din clasele pregătitoare , clasele I şi II de la Şcoala Generală "Lucian Blaga "dar şi din copii aparţinând Clubului de Fotbal Soda Ocna Mureş, juniori născuţi în 2010 proveniţi de la Liceul Teoretic "Petru Maior" dar şi de la Lucian Blaga.

Anii '60 - Generaţia primilor dascăli ai şcoliiAnii '60 - Generaţia primilor dascăli ai şcolii             Între numeroasele activităţi în care se antrenează o comunitate locală, învăţământul şi educaţia ocupă un loc prioritar . Şcolile, încă de la apariţie, prin dascălii şi elevii lor, au fost instituţii de bază în afirmarea coeziunii şi imaginii fiecărei localităţi în societate .
             Într-un asemenea cadru se regăseşte şi oraşul Ocna Mureş. De la prima şcoală confesională menţionată în anul 1811, conform informaţiei din ,,Monografia Comunei Ocna Mureş, judeţul Alba ,, autor profesorul Nicolae Pintea şi până la şcolile contemporane, s-au instruit şi educat generaţii după generaţii. Din rândul acestora s-au distins valori umane cu respect pentru munca fizică sau intelectuală, educate în spiritul moralei creştine şi tradiţiilor perene identitare : limbă maternă, neam şi ţară .

Pagina 1 din 87

Listare copiere alb negru si color, tipar digital, productie publicitara, carti de vizita in Cluj

Imaginea zilei

Vizitatori online

Avem 51 vizitatori online