A+ R A-

Stiri din Ocna Mures

 

Vineri, 22 iulie 2016, la ora 12.00 are loc inaugurarea primului complex de agrement din Ocna-Mureş. Este situat la ieşirea din Ocna-Mureş, DJ 107 G (drumul de camioane spre Noşlac).

Anton Florin Petru,  în prezent asistent universitar, medic specialist cardiolog s-a născut la Ocna Mureş şi după ce a terminat liceul în oraşul natal a decis să urmeze cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj Napoca. După terminarea studiilor s-a stabilit definitiv în Cluj. Seara trecută el s-a aflat la Nisa şi a fost martor al evenimentelor tragice. Iată ce a declarat, ÎN EXCLUSIVITATE PENTRU RADIO CLUJ:

La scăldat

Email

 

Cât era vara de lungă, aproape că nu era zi lăsată de Cel de Sus să nu ne găsească în râul Mureş, la scăldat. În zona satului nostru, Mureşul şerpuia agale printre sălcii pe o distanţă de mai bine de un kilometru, lăsând în urma lui o minunată dumbravă, câteva bălţi cu peşte din belşug, dar şi două, trei locuri pentru scăldat, spaţii destul de mari cu nisipuri aurii, numai bune pentru a ne tolăni la soare. În locul numit „Trambulină” se formase o adevărată plajă, care, la orele prânzului era invadată de sutele de vite ale ciunganilor, mânate aici pentru a-şi potoli setea. Iar pentru noi, copiii, nu era mai mare bucuria decât aceea de a îmbăia animalele. Câte doi, trei copii ne prindeam de coada unei vite şi o dirijam spre apa adâncă. Vita înota aşa de bine, încât ne scotea teferi la mal. Era un adevărat spectacol să priveşti cum zece, cincisprezece animale înoată sfios trăgând după ele puzderia de copii. Pericol nu întâmpinam deoarece animalele erau blânde şi bune înotătoare, iar noi, puştii, ne pricepeam bine în ale înotului.

 

Astăzi 28 iunie 2016 Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentința definitivă și irevocabilă în litigiul dintre PREGO S.A. și Primăria orașului Ocna Mureș privitor la Cimitirul Orășenesc.

Acest litigiu a apărut în urma faptului că PREGO S.A., prin administrator Nicolae Popa, a refuzat să predea patrimoniul preluat în 2002 de la Consiliul Local Ocna Mureș, atunci când i-au fost delegate printre altele și locuințele „de stat” din oraș și Cimitirul Orășenesc.

 

Joi 23 iunie 2016, începând cu ora 15.00 a avut loc ședința de constituire a Consiliului Local Ocna Mureș ales pe 5 iunie. Au fost prezenți delegați din partea Prefecturii Alba, Judecătoriei Aiud, Consiliului Județan Alba.

Pagina 1 din 85

Listare copiere alb negru si color, tipar digital, productie publicitara, carti de vizita in Cluj

Imaginea zilei

Vizitatori online

Avem 41 vizitatori online