A+ R A-

Stiri din Ocna Mures

 

"Nevoia de a scrie vorbe nu este una dintre nevoile fundamentale ale omului, mai ales într-o lume a evenimentelor « în direct », a telerealitatii, a pitipoancelor sau a breaking news-urilor. Ea poate totusi sa-l devina atunci când avem senzatia, certtitudinea ca lucruri definitive se întâmpla si ca exista un respect divin datorat unor oameni ce au ajutat, format si respectat alti oameni de pe acest pamânt, totul în spiritul învataturii de iubire a unui Mântuitor ce a fost vazut în plimbare prin parohia universului ultima oara acum mai bine de vreo 2000 de ani.

 

În data de 7 decembrie 2016 s-a desfășurat la Cluj-Napoca Festivalul Național de Cultura Tradițională „Datini și obiceiuri din străbuni”. Festivalul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Liceul Teoretic „Eugen Pora” din Cluj. Ajuns la ediția IX Festivalul a reunit grupuri de colindători din Satu Mare, Deva, Alba, Bihor, Bistrița Năsăud și Cluj.

 

Început în anul 2007, proiectul ShoeBox a vizat copii cu posibilități financiare limitate. Pe site-ul oficial găsim scris „ ShoeBox NU este Moș Crăciun, reni și alte ființe magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune.”
    Desfășurat în peste 8 țări, 66 de orașe și 107 centre de colectare, proiectul ShoeBox fondat de Valentin Vesa, a prins viață și în Ocna-Mureș. Toți doritorii vor putea oferi un mic cadou într-o cutie de pantofi.
    „Am aflat de proiect de pe facebook, din presă. Am zis…de ce nu? De asemenea e și o asemănare de nume, Vesa. N-am avut ocazia să-l cunosc personal, sper ca în viitor să îl cunosc. E un proiect din suflet pentru suflete!” a afirmat Președintele Asociației Culturale "Tradiții Ocnamureșene", Adrian Vesa.

Un pas mare inainte

Email

 

Reconstruirea Băilor Sărate a constituit, încă din campania electorală din vara lui 2016, un obiectiv central, prioritar pentru dezvoltarea orașului Ocna Mureș. Tradiția și renumele Băilor Sărate nu pot să dispară. Complexul de tratament reprezintă evident un reper important în revigorarea economică a orașului și repoziționarea sa ca un important centru medical din centrul țării.

 

După succesul de la Câmpia Turzii, unde dansatorii din Ansamblul Folcloric "TRADIŢII UIORENE" al Casei de Cultură din Ocna Mureş au obţinut locul întâi, talentaţii dansatori ocnamureşeni au pornit din nou la drum. Destinaţia a fost Ţara Vrancei, mai precis oraşul Focşani, unde ansamblul a  participat în data de 12 noiembrie  la Festivalul Concurs al Elevilor de Liceu ,,VRANCEA PLAI DE DOR ,, ediţia a VI-a reprezentând oraşul Ocna Mureş şi judeţul Alba.
Pe scena festivalului din Focşani au urcat rând pe rând 17 formaţii de dansuri populare şi 22 de solişti vocali din 13 judeţe din ţară şi o formaţie de dansuri din Republica Moldova.

Pagina 1 din 87

Listare copiere alb negru si color, tipar digital, productie publicitara, carti de vizita in Cluj

Vizitatori online

Avem 149 vizitatori online