A+ R A-

Stiri din Ocna Mures

Clubul Soda Ocna Mureş doreşte să aducă un tribut celui ce a fost Gicu Domşa şi din acest an organizează un turneu în memoria lui la Ocna Mureş. Mai mult, dacă iniţiativa va avea succes se doreşte ca turneul să devină din 2017 unul internaţional.

 

Vino alături de noi!
Căutăm voluntari care au câteva ore libere pentru a ne ajuta cu lucruri simple,dar foarte importante pentru ZIUA DE CURĂŢENIE NAŢIONALĂ.

Ansamblul Folcloric "Tradiţii Uiorene" al Casei de Cultură "Ion Sângerean" din Ocna Mureş a avut onoarea de a fi invitat în data de 11 septembrie  pe marea scenă a Festivalului Naţional "Strugurele de Aur" care se ţine la Jidvei, judeţul Alba.        

 

Încă de la început ţin să precizez că nu mi-am propus să scriu o cronică sportivă, departe de mine acest gând, devreme ce în paginile prestigioasei noastre reviste semnează, număr de număr, tizul meu, apreciatul gazetar Ovidiu Ioaniţoaia. Aceasta în primul rând. În al doilea rând ţin să mai arăt că însuşi titlul articolului de faţă este identic cu cel trecut în invitaţia-program primită de la autorităţile locale cu ocazia Zilelor Oraşului Ocna Mureş, din judeţul Alba. Mai trebuie să subliniez, totodată, un fapt minor, dar deosebit de important pentru mine, şi anume că sunt pentru prima dată invitat la un asemenea eveniment, cu toate că i-am cunoscut îndeaproape pe toţi edilii oraşului de după Revoluţia din Decembrie 1989. Pe această cale aduc mulţumiri conducerii actuale a urbei, primarului Silviu Vinţeler, care au reuşit să organizeze o asemenea manifestare de o complexitate deosebită. Spun aceasta deoarece în programul manifestării, pe durata celor două zile de sfârşit de august, locuitorii oraşului de dincolo de Mureş, urbe situată între hotarele a trei judeţe, au avut ocazia să participe la numeroase spectacole culturale şi sportive. Punctăm şi noi câteva din cele mai interesante moment ale programului stabilit pentru asemenea sărbătoare. Astfel, în prima zi, după deschiderea oficială de la orele 18.00, a urmat un spectacol de muzică uşoară, folk şi dans modern. Cetăţeni de toate vârstele, în special tineri, au umplut până la refuz piaţa din centrul oraşului. Calitatea muzicii interpretată de tineri solişti vocali sau de instrumentişti, dar, mai ales, intensitatea sonoră au aprins călcâiele dansatorilor de ocazie de pe caldarâmul proaspăt amenajat. S-a cântat şi dansat până după miezul nopţii.

 
În data de 10 septembrie 2016, Georgiana Vesa, membră a Ansamblului Folcloric "Tradiţii Uiorene" al Casei de Cultură a oraşului Ocna Mureş "Ion Sângerean" a participat la Festivalul Concurs Naţional de Folclor  "Joc şi cântec în Ardeal" de la Târgu Mureş, secţiunea solişti vocali, categoria 11-14 ani.
Festivalul a fost organizat de Asociaţia Culturală "Friends Forever" Târgu Mureş în parteneriat cu Ansamblul Artistic Profesionist "Mureşul" şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş.
 

Pagina 1 din 86

Listare copiere alb negru si color, tipar digital, productie publicitara, carti de vizita in Cluj

Imaginea zilei

Vizitatori online

Avem 46 vizitatori online