A+ R A-

Stiri din Ocna Mures

 

 

Desfăşurat la sfârşitul acestei săptămâni, "Turneul Generaţiilor " ediţia a VII-a, de la Alba Iulia a oferit câteva meciuri de un înalt nivel tehnic, cu spectaculoase răsturnări de scor, care au făcut delicul spectatorilor prezenţi în sală.
Au luat parte la acest turneu cinci echipe, jucându-se în sistemul fiecare cu fiecare.
Meciurile jucate în cele două zile au fost:

 

Prima garnitură de tren plină cu mii de tone de benzină şi motorină a intrat astăzi pe poarta Depozitului de Carburant de la  Războieni Cetate. Alte două garnituri aşteapă deja în gara Războieni să fie descărcate. Astfel de astăzi, 21 mai 2016, investiţia celor de la  Oscar Downstream a devenit operaţională la un an  şi jumătate de când s-a început construcţia. Depozitul este la ora actuală cel mai mare din Transilvania, aici se pot depozita câteva zeci de mii de tone de produse petroliere rafinate.

 

 

 

 

În anii cincizeci ai secolului trecut, autorităţile vremii au impus industrializarea forţată, cooperativizarea agriculturii, dar şi culturalizarea maselor. De ultima decizie au beneficiat şi locuitorii satului Ciunga, sat aflat în coasta oraşului Ocna Mureş. Culturalizarea era prevăzută drept o activitate de ridicare a nivelului general de cultură şi cunoaştere a poporului astfel încât să atragă cele mai avansate acte de cultură contemporană. Şi s-a început cu ce era mai important la acea vreme: cultură de masă. Prin diferite mijloace, cetăţenii erau informaţi despre realizările poporului în noul regim instalat în ţara noastră după al doilea război mondial. Cel mai la îndemână mijloc de informare, la acea vreme, era difuzorul, un aparat de audiţii colective. De mărimea unei poşete, uşor de manevrat, difuzoarele au fost instalate în satul Ciunga şi în alte localităţi din împrejurimi fără acceptul beneficiarului. Conectate la staţia de radio-amplificare a oraşului, prin aceste aparate erau transmise programe bine articulate de propaganda vremii şi cu o emisie de la cinci dimineaţa până la douăsprezece noaptea. Dimineaţa, când auzeam „Sculaţi voi oropsiţi ai vieţii...” ştiam că este ora cinci şi trebuie să ne pregătim pentru a intra pe poarta fabricii la orele şase. Seara, la miezul nopţii, programul difuzorului se încheia cu „Te slăvim Românie, pământ strămoşesc...”, adică imnul de stat din acea vreme.

 

Având cea mai agresivă expansiune, în ultimii ani, compania PROFI ROM FOOD a fost recunoscută drept unul dintre cele mai active lanţuri de retail modern din România. În curând retailerul va deschide magazinul cu numărul 400.

 

Teatrul de Păpuşi PRICHINDEL din Alba Iulia vă invită pe 25 mai, la Ocna Mureş la spectacolul Cinci băieţi, toţi isteţi. Piesa care poate fi văzută la Casa de Cultură  "Ion Sângerean" va avea două reprezentaţii, de la ora 10.00 respectiv ora 12.00.

Pagina 1 din 84

Listare copiere alb negru si color, tipar digital, productie publicitara, carti de vizita in Cluj

Imaginea zilei

Vizitatori online

Avem 79 vizitatori online