Mai mult noros

22°C

A+ R A-

Stiri din Ocna Mures

Din cauza lucrărilor la autostrada Sebeș-Turda o conductă de alimentare cu apă potabilă va fi deviată marți, 28 iulie 2014 prilej cu care ocnamureșenii vor rămâne fără apă aproape toată ziua. Mai exact vom avea apă la robinete doar între orele 5:00 - 9:00 şi 19:00 - 21.00. Dacă lucrările de deviere a conductei respective nu se termină marţi se pare că și miercuri vom avea apă cu " porţia".

 

 

Utilajele au apărut în zona de la intrarea în Turda, aici fiind instalată și organizarea de șantier. Vestea demarării lucrărilor este cu atât mai bună cu cât, în ultimele luni, procesele s-au ținut lanț în urma licitației de atribuire a lucrărilor, de la sfârșitul anului trecut.

Valoarea totală a investiției, pentru construcția celor 70 de kilometri ai întregii autostrăzi, este de 1,05 miliarde de euro și este împărțită în 4 loturi. Proiectul este finanțat în proporție de 85% din fondurile de coeziune europene, iar 15% din bugetul de stat.

Dacă acum 15-20 de ani, numele jucătorilor de volei ocnamureșeni: Stelian Grozav, Vali Sanislav și Alexandru Man erau o prezență constantă în lotul național de volei al României, iată că în acest an ne putem mândri cu un nou jucător ocnamureșan, prezent în lotul național al României – este vorba de Florian Bartha, care a fost selecționat în lotul național al României pentru Balcaniada de speranțe de la Ankara (TURCIA) , compeție ce se va desfășura între 25-29 iulie 2014. Chiar dacă acum se antrenează la Dej, Florian, a făcut parte în acest an și din lotul domnului profesor Lucian Victoratos, la echipa de speranțe a CS Ocna Mureș.

Copiii ocrotiţi în Casa de Tip Familial din cadrul Aşezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş s-au aflat luna aceasta, timp de aproape două săptămâni într-o tabără la mare. Copiii, împreună cu însoţitorii s-au cazat în staţiunea Mamaia de pe litoralul românesc al Mării Negre, tabăra fiind organizată de Filiala Filantropia Ortodoxă Ocna Mureş, condusă de Ciprian Orga, coordonatorul Aşezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş. Pe lângă timpul petrecut pe plajă şi băile în mare, copiii s-au distrat în Satul de Vacanţă, au vizitat Grădina Zoologică şi Delfinariul din Constanţa şi au participat la o defilare cu care alegorice.

Oraşul Ocna Mureş nu va avea nici anul acesta spital  după ce Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba Iulia a semnat un contract de finanţare cu 16% mai mic, pentru spitalizarea de lungă durată, cu CAS Alba.

Spitalul Judeţean Alba va fi nevoit să facă economii drastice pentru a bugeta din resurse proprii tratamentele. Ministerul Sănătăţii va deconta doar 80% din tratamente restul de 20% vor fi plătite din bugetul propriu. La aşa buget, sunt şanse subţiri pentru cheltuielile suplimentare impuse de viitorul Centru Multifuncţional de la Ocna Mureş. Iar rectificările pozitive de la finele anului se vor duce, tradiţional, pe onorarea contractelor făcute cu furnizorii de servicii şi medicamente.

Pagina 1 din 68

Anunţ angajare

S.C. ANCA LIDER S.R.L, Ocna Mureş

execută lucrări de construcţii civile şi industriale (case la roşu sau la cheie, placări poliestern, amenajări şi finisaje interioare etc.)

Tel. 0745-623.381

Se numeste Leu, este un caine din rasa Ciobanesc German, si are 14 ani. L-am pierdut in urma cu aproape 1 luna de zile. Teoretic ar trebui sa aiba la gat o zgarda de piele, de culoare albastru inchis. Orice informatie in legatura cu acest caine va fi bine venita. Pentru contact va rog sa sunati la numarul de telefon: 0729949685. Va multumesc! Listare copiere alb negru si color, tipar digital, productie publicitara, carti de vizita in Cluj

*Traseul Ocna Mures - Lunca Mures si retur cuprinde si traseele: Ocna Mures - Unirea Halta si retur si Ocna Mures - Razboieni si retur.

Vizitatori online

Avem 507 vizitatori şi 1 membru online

Autentificare

Inregistrare