A+ R A-

Stiri din Ocna Mures

 

Un videoclip postat pe o reţea de socializare ieri, 24 mai a devenit viral printre locuitorii oraşului Ocna Mureş care s-au arătat foarte indignaţi de cele prezentate în imagini. Este vorba despre locul de joacă din cartierul Uioara de Sus, inaugurat în 2014 şi care devine periodic  o  mare "groapă de gunoi". În imaginile surprinse de către o mămică se pot vedea resturi de ambalaje, sticle şi chiar îmbrăcăminte aruncate la întâmplare prin parc în timp ce se vede clar, coşurile de gunoi nu sunt nici pe departe pline.

Primăria şi Consililul Local Ocna Mureş, Asociaţia Culturală "Tradiţii Ocnamureşene", Casa de Cultură "Ion Sângerean" în colaborare cu Clubul Copiilor Ocna Mureş organizează în data de 31 mai de la ora 17.00, în centrul oraşului Ocna Mureş, spectacolul muzical-coregrafic "1 Iunie, Ziua Internaţională a Copiilor".

Foto: arhivăFoto: arhivă

 

 

Un bărbat în vărstă de 74 ani, în timp ce urca pe lîngă bicicleta "Hagăul" pe marginea drumului a fost surprins şi accidentat de către un şofer băut. Acesta a fugit de la locul accidentului însă a fost identificat în scurt timp de către poliţişti.

 

 

 

Polițiștii din Alba au ridicat 105 kilograme de tutun și aparate artizanale utilizate la mărunțirea tutunului și confecționarea țigaretelor, în urma a 5 percheziții la persoane bănuite că ar fi deținut și comercializat tutun în afara unui antrepozit fiscal.

 

Ocnamureşenii care doresc să îşi găsească strămoşii pot face acest lucru fără a mai căuta prin arhivele prăfuite. Cercetătorii de la Universitatea Babeş-Bolyai au digitizat şi analizat registrele de stare civilă din perioada 1850-1914. Până acum au reuşit să identifice aproape 400.000 de oameni care s-au născut, au trăit şi au murit în Transilvania. Proiectul realizat cu fonduri norvegiene a oferit cercetătorilor şi date cu privire la vaccinarea copiilor din acele vremuri, dar şi asupra eficienţei acestor vaccinuri.

 

Pagina 1 din 91

Listare copiere alb negru si color, tipar digital, productie publicitara, carti de vizita in Cluj
mobilier rustic gradina

Vizitatori online

Avem 313 vizitatori online