Mai mult noros

4°C

A+ R A-

Stiri din Ocna Mures

Duminică 14 decembrie 2014, Casa de cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureş a răsunat de glasurile  copiilor ce au pornit la colindat.  Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, prin dascălii implicati în proiectul judeţean „Hoinărind prin ţara copilăriei”, a dorit să perpetueze un frumos obicei local: colindatul.

Concursul ce a fost la prima ediţie a adunat elevi din şase şcoli din localitate şi împrejurimi: Războieni, Lunca Mureşului, Gura Arieşului, Noşlac şi Fărău.

Scopul activităţii a fost descoperirea de noi talente, promovarea artei muzicale în rândul elevilor şi păstrarea obiceiurilor tradiţionale. Concursul a debutat cu elevii clasei I. Au urmat cei din clasa pregătitoare, clasa a II-a, a III-a şi nu cei din urmă, clasa a IV-a.

Vineri, 19 decembrie 2014, ora 18:00 sunteţi aşteptaţi în faţa Primăriei Ocna Mureş să ne facem împreună o poză cu bradul de Crăciun. O poză cu câţi mai mulţi ocnamureşeni. O poză care să arate că încă există viaţă în acest oraş şi că ne putem bucura de ea! Haideţi cât mai mulţi să facem ceva ce, probabil, încă nu a făcut-o nici un oraş din România: o poză sub bradul de Crăciun cu cel puţin 1000 de oameni, toţi care îşi iubesc oraşul. Şi nu ne oprim aici!

Dacă tot ne vom întâlni acolo, propun, să venim fiecare cu ce poate: o bomboană de pom, o portocală sau chiar cu o ciocolată şi după poza în grup să mergem o parte dintre noi să le facem o surpriză celor 60 de vârstnici de la Unitatea Medico Socială, să simtă că nu sunt uitaţi acolo şi poate chiar să îi colindăm, să le aducem pentru câteva minute magia sărbătorii Crăciunului în inimile lor.

Primăria şi Consiliul Local Ocna Mureş, Casa de Cultură "Ion Sângerean" Ocna Mureş organizează, în data de 20 decembrie 2014, la Casa de Cultură spectacolul de colinde şi cântece tradiţionale de iarnă "Sloboză-ne gazdă-n casă". Programul evenimentului cuprinde:

- ora 15.00 -  Lansare de carte "Problema Transilvană", autor Profesor Doctor Universitar Onofrie Vinţeler

- ora 16.00 - Ne vor colinda:

 

  „Locul cel mai istoric al neamului vă așteaptă cu brațele deschise. Veniți deci și-l atingeți cu pasul vostru...”. Așa se incheia la 1 Decembrie 1918 „Programul Marei Adunări Constituante de la Alba Iulia”. Zi care pentru noi, ca neam, ca popor, reprezintă marea sărbătoare a Unirii tuturor românilor sub un singur steag și sub un singur nume.
     1 Decembrie 1918 a arătat lumii că suntem uniți, suntem toleranți, suntem alături și împreună cu toți cei ce trăiesc între granițele istorice ale României Mari. Am arătat atunci că indiferent de religie, naționalitate sau convingeri suntem înainte de toate români. Am înțeles că împreună suntem mai puternici, că putem face mai multe pentru neamul nostru care a fost în istorie de prea multe ori asuprit, dezbinat, batjocorit.  

Recentul conflict între carte și tehnologie, respectiv calculator,  a fost  principala  temă a ultimei activități organizată de Consiliul școlar al elevilor  de la  Liceul Teoretic ”Petru Maior”, în data de  24.11.2014. Aceasta a avut ca scop reinițierea elevilor în lumea captivantă a bibliotecii  și cultivarea interesului față de lectură.

Pagina 1 din 71

Listare copiere alb negru si color, tipar digital, productie publicitara, carti de vizita in Cluj
*Traseul Ocna Mures - Lunca Mures si retur cuprinde si traseele: Ocna Mures - Unirea Halta si retur si Ocna Mures - Razboieni si retur.

Vizitatori online

Avem 35 vizitatori online

Autentificare

Inregistrare