A+ R A-

Ocnamureseni

Victor Ciungan - Inginer mecanic

Email

 

Scriu această biografie la sugestia mai multor prieteni și în special la rugamintea lui Ioan Huszar și Dobra Nicolae care s-au antrenat, mobilizaţi de prof. Mircea Ciugudean, într-o misiune de prezentare a mai multor concetăţeni-uioreni. Mă gândesc că această intreprindere a lor este făcută cu dorinta de a insufla generaţiei tinere un spirit de speranţă pentru un viitor mai bun. Toţi cei care au fost prezentaţi în volumele editate anterior s-au realizat în viaţă printr-o muncă susţinută, presărată atât de reușite cât și de eșecuri.

Ciprian Orga - Teolog și Administrator Centru Social

Email

            

                S-a născut la 7 octombrie 1977 în orașul Ocna Mureș.
              Primii săi ani de studii, sunt legați de Școala „Lucian Blaga” din localitatea natală, apoi simțindu-se atras de particularitățile duhovnicești, a urmat Liceul Teologic „Simion Ștefan” din Alba Iulia (1992 – 1997). Pentru că legătura lui cu Divinitatea nu a fost doar o simplă alegere ci o adevărată chemare, el perseverează în desăvârșirea cunoștințelor religioase și optează pentru Facultatea de Teologie Pastorală din Alba Iulia.
           

 

Doctorul Florin Petru Anton s-a născut în Ocna Mureș, la data de 18 Iunie 1974. Tatăl său, Petru, a lucrat în cadrul MAI ca și polițist, iar mama, Veronica, a lucrat la Uzinele de Sodă Ocna Mureș. În familie mai are o soră mai mare pe nume Mihaela.
A urmat Școala Primară, apoi și Liceul de cultură generală, în orașul natal Ocna Mureș unde se remarcă drept un elev inteligent, harnic și exigent, care nu se mulțumea decât cu note mari, așa cum îi stă bine unui elev cu mari pretenții de la școală și viață.

TOLU GHEORGHE MARIUS - Medic radiolog

Email

M-am născut la Turda în 25 Octombrie 1961, din părinţi stabiliţi la Ocna Mureș. De ce la Turda?  Mama era originară de acolo iar tata a fost coleg și prieten cu șeful secției de Ginecologie din vremea aceea.
      Am făcut primii pași la umbra teilor ce străjuiau drumul spre întrprinderea „Salina”.  Am terminat Grădinița în grupa doamnei Gabriela Rebreanu, un om și un pedagog deosebit.
      15 Septembrie 1968: prima zi de școală. Timp de patru ani, zi de zi, am descoperit minunatele secrete ale cititului și scrisului sub îndrumarea domnului învățător Semproniu Iclozan.  Peste ani, bunul meu prieten Lucian Tănase, om de cultură și director al Teatrului „Puck” din Cluj-Napoca, avea să îi numească pe cei ce au absolvit primele patru clase sub îndrumarea lui, – ICLOZANIENI ̶  un profund omagiu adus dascălului care a știut să plămădească oameni și caractere.
     

 

Acum când scriu aceste rânduri vă mărturisesc că trăiesc o puternică emoție fiindcă simt că mi-am asumat o lucrare în care trebuie să redai cât mai real, obiectiv dar și cât se poate de convingător personalitatea unei mari sportive, care spre bucuria mea este născută la Ocna Mureș. Cu Mihaela Botezan nu am putut vorbi la telefon decât de trei ori, persoana de legătură datorită programului ei atât de aglomerat, a fost fratele ei Aurel, care este și el o cunoștință de a mea. Chiar dacă s-a stabilit de mulți ani în municipiul Cluj Napoca, are plăcerea personală să consemneze în toate materialele scrise despre ea, că este născută în Ocna Mureș și nu în Cluj sau în alt oraș mare, pentru orgoliu. De altfel d-na Botezan este extrem de modestă și comunicativă. Scopul nostru este tocmai aceasta, de a vă prezenta biografii ocnamureșene, care trebuiesc scoase le iveală din capcana uitării, arătându-vă că orașul nostru a dat și mai dă încă oameni cu care să ne mândrim, așezându-i într-un loc privilegiat al memoriei sufletului nostru.
         

Pagina 1 din 23

Listare copiere alb negru si color, tipar digital, productie publicitara, carti de vizita in Cluj

Vizitatori online

Avem 104 vizitatori online