A+ R A-

Despre Ocna Mures

La mulţi ani, Sorine!

Email

 

"Azi, 9 august 2017,  fratele meu,  SORIN BUCURENCIU împlineşte 77 de ani! Ce vârstă frumoasă! Profit de aceea de marele avantaj de a avea în Ocna Mureş un ziar on line, şi de un ziarist nu doar serios, dar şi foarte amabil, ca să “scot la lumină” (aşa se spune în spaniolă “a publica”)  o scrisoare pe care i-am scris-o lui Mircea Ciugudeanu –adică profesorului universitar şi… compozitor talentat!– la cererea lui, când întocmea al doilea volum dedicat ocnamurşenilor ce fac cinste oraşului în care s-au născut sau au trăit. Cum până la urmă scrisoarea nu a  mai putut apărea, m-am gândit s-o fac cunoscută pe această cale. Nu doar pentru că este vorba de fratele meu ci şi pentru faptul  că, vorbind de el, vorbesc şi de o vreme  necunoscută celor mai mulţi dintre ocnenii de azi, iar pentru cei care o cunosc ar putea fi  chiar o  plăcere să-şi amintească de acei ani."

 

Cu mâna în scorbura copacilor

Email

 

Nu cred, sunt sigur că nu există vreun om din satul meu care în timpul copilăriei să nu fi căutat măcar o dată cuiburi făcute de diferite zburătoare, în care să găsească ouă de coţofană, cioară, guguştiuci, porumbei sălbatici, vrăbii, pupăză, mierlă, cinteză, ciocănitoare şi chiar uliu.

Olga Jidveian - Avocat

Email

M-am născut în satul Războieni, Raionul Aiud, Regiunea Cluj,  în prezent cartier al orașului Ocna Mureș, din parinții  Iuliu și Elena Otvoș.  La varsta de 3 ani, ne-am mutat, împreună cu părinții, în Ocna Mureș, str. Drăgălina, nr. 48, tatăl meu fiind croitor iar mama mea șefa bucătăreasă la Liceul de Chimie Ocna Mureş.  În perioada 1958-1966 am urmat cursurile "Școlii Generale de 8 ani Ocna Mureș.", urmând apoi, în perioada 1966-1970, cursurile Liceului de Cultură Generală din Ocna Mureș. Apoi, în perioada 1976-198, am urmat cursurile Facultății de Drept de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca.  După terminarea liceului, la vârsta de 19 ani, m-am angajat la Salina Ocna Mureș, la Serviciul Administrativ, unde am lucrat timp de 10 ani. În această perioadă am urmat și cursurile facultăţii, la fără frecvenţă (5 ani).  După terminarea facultății, în 1981, am susţinut examenul de intrare în profesia de avocat, pe care l-am  promovat, fiind repartizată  la Baroul Alba, unde îmi desfășor activitatea și în prezent.            

Pictorul Ioan Coman s-a născut în 26 august 1959 la Ocna Mureș, din părinţii: tatăl, Ioan, lăcătuș mecanic la Uzina de Sodă iar mama, Victoria, angajată în administraţia  Spitalului, oameni harnici și onorabili. Mai are un frate, mai mic cu cinci ani. Școala primară a parcurs-o în localitatea natală, la clasa învățătoarei Mirion, de la care a deprins tainele scrisului, a cititului, și de ce nu, plăcerea de a desena cu creionul și cu acuarela. De mic copil invățătorii, profesorii și colegii de școală știau despre el că este bun la desen și că va ajunge  un “mare pictor”.

 

Victor Ciungan - Inginer mecanic

Email

 

Scriu această biografie la sugestia mai multor prieteni și în special la rugamintea lui Ioan Huszar și Dobra Nicolae care s-au antrenat, mobilizaţi de prof. Mircea Ciugudean, într-o misiune de prezentare a mai multor concetăţeni-uioreni. Mă gândesc că această intreprindere a lor este făcută cu dorinta de a insufla generaţiei tinere un spirit de speranţă pentru un viitor mai bun. Toţi cei care au fost prezentaţi în volumele editate anterior s-au realizat în viaţă printr-o muncă susţinută, presărată atât de reușite cât și de eșecuri.

Pagina 1 din 11

Listare copiere alb negru si color, tipar digital, productie publicitara, carti de vizita in Cluj
mobilier rustic gradina

Vizitatori online

Avem 93 vizitatori online