Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Vizita companiei Bosch Cluj-Napoca la Liceul Teoretic ”Petru Maior”

Publicat

- 532 vizualizări

 

Marți, 5 decembrie 2017, elevii de la Liceul Teoretic ”Petru Maior” au avut onoarea de a fi vizitați de o echipă de ingineri de la compania Bosch Cluj-Napoca. Vizita a avut loc ca urmare a unei colaborări inițiate de doamna profesor Tia Corina-Maria și fostul elev al liceului Șandru Vasile Gabriel, azi inginer în cadrul companiei Bosch Cluj-Napoca. Elevii din clasele cu profil matematică-informatică au avut acces la o temă tehnică și stiințifică foarte recentă care nu este încă disponibilă în programa standard școlară. Echipa de ingineri a adus doi roboti și a prezentat elevilor modul de funcționare al acestora.

Beneficiarii au participat la un curs practic de programare simplă a unui robot bazat pe platforma Arduino și au dobândit cunoștințe pentru a dezvolta proiecte practice de programare a sistemelor Arduino. Elevii au învăţat să programeze plăcile Arduino, să controleze pini digitali şi seriali, să facă jocuri de lumini cu LED-uri. Astfel, ei au făcut primul pas în tainele programării cu kitul Arduino, oferit de firma Bosch ca urmare a implicării Cercului de Informatică al liceului în proiectul educațional Kids in Tech.

Cu emoția încă vie a experienței tehnice încercate, elevii Liceului Teoretic ”Petru Maior” Ocna-Mureș mulțumesc echipei Bosch Cluj-Napoca care a făcut posibilă această întâlnire.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *