Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Oraşul Ocna Mureş la un pas de dezastru

Publicat

- 504 vizualizări

 

 

Canicula din ultima perioadă, vegetaţia uscată de pe dealul "Banţa" şi inconştienţa unora a fost astăzi "reţeta perfectă" pentru un incendiu care a pornit cel mai probabil de la nişte indivizi care făceau grătare pe deal, undeva desupra Şcolii Gimnaziale  "Lucian Blaga". Doar intervenţia promptă a unor ocnamureşeni curajoşi şi a Serviciului Vountar pentru Situaţii de Urgenţă Ocna Mureş a făcut ca incendiul să nu se propage spre oraş, acesta având  loc la mai puţin de 100m de şcoala mai sus amintită şi de un cartier de blocuri şi case particulare. Lipsa vântului şi faptul că incendiul nu a cuprins copaci au contribuit la localizarea incendiului şi stingerea lui în aproximativ o oră. Dacă focul ar fi cuprins pădurea plină de pini cu greu ne putem imagina ce s-ar fi putut întâmpla. Printre cei care au participat la stingerea incendiului a fost chiar primarul oraşului, domnul Silviu Vinţeler care ne-a declarat:

"Vreau să mulţumesc celor aproximativ 30 de persoane care au ajutat la stingerea incendiului, pentru spiritul civic de care au dat dovadă. Mă bucur că în Ocna Mureş există astfel de oameni. Dacă incendiul nu ar fi fost stins la timp, consecinţele ar fi fost mult mai grave.  "

Cauzele incendiului nu au fost stabilite oficial însă înaintea evenimentului în zonă au fost văzute mai multe persoane care pregăteau un foc pentru grătare. Este însă posibil ca şi o ţigară aruncată la întâmplare să fi fost cauza. Autorităţile au început deja investigaţiile pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *